VIEDENSKE SUŠIENKY S PISTÁCIOVOU ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & UTYTYNY- DIANA V KUCHYNI

Starý recept na viedenské sušienky v novom pistáciovom kabátiku. Krehkým maslovým sušienkam u autorky receptu doma prezývajú "viedenské háďatá" a už veľa rokov sa u nich tešia veľkej obľube. Nová sušienková kuchárka Break autorku inšpirovala k tomu, aby som drobné čajové pečivo pozdvihla na dezert. 

BUDETE POTREBOVAŤ:

CESTO

PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA

DEKORÁCIA

POSTUP:

  1. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Pridáme vanilku, vaječný bielok a postupne aj hladkú múku.
  3. Všetko dôkladne vyšľaháme. Cesto plníme do cukrárskeho vrecka.
  4. Na plech vyložený papierom na pečenie robíme požadované tvary.
  5. Pečieme na 150 ° C asi 20 - 25 minút.
  6. Necháme vychladnúť.

PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA POSTUP:

  1. V mikrovlnnej rúre rozohrejeme 135 g bielej čokolády. Čokoláda by mala mať 40-45 °C. Akonáhle dosiahneme túto teplotu, pridáme zvyšných 15 g čokolády a schladíme na 26 °C.
  2. Pridáme pistáciovú pastu a strážime konzistenciu ganache.
  3. Akonáhle máme pocit, že sa dá ganache striekať, naplníme ju do cukrárskeho vrecka s hladkou trezírovacou špičkou a striekame na sušienku.
  4. Ozdobíme sekanými pistáciami.

Recept by @UTYTYNY 

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company