Starý recept na viedenské sušienky v novom pistáciovom kabátiku. Krehkým maslovým sušienkam u autorky receptu doma prezývajú "viedenské háďatá" a už veľa rokov sa u nich tešia veľkej obľube. Nová sušienková kuchárka Break autorku inšpirovala k tomu, aby som drobné čajové pečivo pozdvihla na dezert.
BUDETE POTREBOVAŤ:
CESTO
- 190 g masla
- štipka soli
- 75 g práškového cukru
- lyžička vanilkového extraktu
- 1 bielok
- 225 g hladké múky
PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA
- 150 g pistáciové pasty
- 150 g bielej čokolády 35%
DEKORÁCIA
POSTUP:
- Maslo vyšľaháme s cukrom do peny.
- Pridáme vanilku, vaječný bielok a postupne aj hladkú múku.
- Všetko dôkladne vyšľaháme. Cesto plníme do cukrárskeho vrecka.
- Na plech vyložený papierom na pečenie robíme požadované tvary.
- Pečieme na 150 ° C asi 20 - 25 minút.
- Necháme vychladnúť.
PISTÁCIOVÁ ČOKOLÁDA POSTUP:
- V mikrovlnnej rúre rozohrejeme 135 g bielej čokolády. Čokoláda by mala mať 40-45 °C. Akonáhle dosiahneme túto teplotu, pridáme zvyšných 15 g čokolády a schladíme na 26 °C.
- Pridáme pistáciovú pastu a strážime konzistenciu ganache.
- Akonáhle máme pocit, že sa dá ganache striekať, naplníme ju do cukrárskeho vrecka s hladkou trezírovacou špičkou a striekame na sušienku.
- Ozdobíme sekanými pistáciami.
Recept by @UTYTYNY
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company