VAJEČNIAKOVO-VANILKOVÁ ZMRZLINA-DIANA COMPANY & MRS.PALACINKA-DIANA V KUCHYNI

Zmrzlina je robená v zmrzlinovači, ale ide to aj bez neho, akurát to dá viac práce. U zmrzlín sa stáva, že zo začiatku pri príprave nie je chuť alkoholu tak cítiť a až potom čo sa zmes ochladí až vynikne. Pri tejto zmrzline je ho tam tak akurát, je krásne cítiť a nie je ho tam príliš. 

BUDETE POTREBOVAŤ:

POSTUP:

  1. Najprv si dáme do hrnca rozohriať mlieko, smotanu a vaječný likér.
  2. Pridáme vydlabané semienka z struku aj s celou polovicou struku a ohrievame (nevaríme).
  3. V miske spolu vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlo farby, a potom tenkým pramienkom prilievame mliečnu zmes a vytrvalo miešame.
  4. Všetko vrátime do kastrólika a na strednom plameni miešame pokiaľ zmes nezačne hustnúť.
  5. Prelejeme späť do misy a prudko schladíme v miske alebo napustenom dreze s ľadovou vodou.
  6. Prikryjeme potravinovou fóliou, ktorú pritlačíme na krém a dáme do chladničky do druhého dňa.
  7. Druhý deň vyberieme struk a dáme do zmrzlinovača a potom do zatvorenej krabičky zamraziť, alebo pokračujeme podľa postupu na tvorbu zmrzliny bez zmrzlinovača.

Recept by @mrs.palacinka

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company