Zmrzlina je robená v zmrzlinovači, ale ide to aj bez neho, akurát to dá viac práce. U zmrzlín sa stáva, že zo začiatku pri príprave nie je chuť alkoholu tak cítiť a až potom čo sa zmes ochladí až vynikne. Pri tejto zmrzline je ho tam tak akurát, je krásne cítiť a nie je ho tam príliš.
BUDETE POTREBOVAŤ:
- 90g cukru
- 3 žĺtky
- 270ml mlieka
- 60ml 33% smotany
- 10ml vaječného likéru
- Polovku vanilkového struku
POSTUP:
- Najprv si dáme do hrnca rozohriať mlieko, smotanu a vaječný likér.
- Pridáme vydlabané semienka z struku aj s celou polovicou struku a ohrievame (nevaríme).
- V miske spolu vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlo farby, a potom tenkým pramienkom prilievame mliečnu zmes a vytrvalo miešame.
- Všetko vrátime do kastrólika a na strednom plameni miešame pokiaľ zmes nezačne hustnúť.
- Prelejeme späť do misy a prudko schladíme v miske alebo napustenom dreze s ľadovou vodou.
- Prikryjeme potravinovou fóliou, ktorú pritlačíme na krém a dáme do chladničky do druhého dňa.
- Druhý deň vyberieme struk a dáme do zmrzlinovača a potom do zatvorenej krabičky zamraziť, alebo pokračujeme podľa postupu na tvorbu zmrzliny bez zmrzlinovača.
Recept by @mrs.palacinka
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company