TEPLÝ ŠALÁT Z ČIERNE ŠOŠOVKY - DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Poznáte čiernu šošovku? Skúšali ste si ju doma pripraviť?

Čierna šošovka beluga je strukovinou ako každá iná šošovka, ale napriek tomu je iná! Má jemne orieškovú chuť, človeka nenadúva, nemusí sa pred varením namáčať a ani sa vám nerozvarí. Hodí sa skvele k rybám alebo napríklad takto do rôznych šalátov. Veríme, že si ju zamilujete tiež!

 

BUDETE POTREBOVAŤ:

na cca 2 porcie:

POSTUP:

  1. Čiernu šošovku uvaríme v neosolenej vode podľa návodu (asi 20 minút).
  2. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu s cesnakom. Keď nám cibuľka mierne skaramelizuje, pridáme nakrájanú cuketu s paprikou. Okoreníme zmesou na grilovanú zeleninu, pridáme korenie, chilli, pokvapkáme trochou sójovej omáčky a restujeme asi 5 minút.
  3. Potom pridáme cícer a cherry paradajky.
  4. Ak sa nám zelenina pripaľuje, podlejeme ju trochou vody.
  5. Nakoniec pridáme olivy, celú zmes osolíme, pokvapkáme limetovou šťavou a zmiešame s uvarenou šošovkou.
  6. Šošovkový šalát podávame s balkánskym syrom a najlepšie ešte s čerstvými bylinkami (koriander, bazalka...)

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company