Tento recept na palacinky je iba z 2 základných surovín. Ak ste milovníci tenkých palaciniek, tak s týmto cestom to ide raz dva bez toho, aby sa trhalo.
.
.
BUDETE POTREBOVAŤ:
- 100 g hladké špaldové múky
- 220 ml mlieka (v tomto recepte je použité sójové)
- štipka soli
- sladenie podľa chuti
.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
- 250 g tvarohu (v tomto recepte je použitý odtučnený)
- čakankový sirup
.
NA DOHOTOVENIE:
.
POSTUP:
- Do mlieka preosejeme múku, pridáme soľ a prípadne sladidlo a poriadne zmiešame (môžete použiť aj mixér).
- Cesto nechať chvíľku odstáť v chladničke.
- Po vybratí cesta z chladničky sa môžete vrhnúť na palacinky - pokiaľ máte nepriľnavú panvicu, nemusíte používať ani žiadny olej na vyprážanie.
- Rozohrejte panvicu, slabo ju potrite olejom alebo maslom a postupne opekajte palacinky.
- Palacinky potom zdobíme podľa chuti.
- ( Odporúčanie: pridajte klasickú tvarohovú náplň a domácu ríbezľovú marmeládu, ktorá tomu dodá skvelú kyselkavosť. )
