Sicílske canolli - fašiangové trubičky plnené pistáciovým krémom
Na cesto:
- 250 g Schär mix Bread + na podsypanie
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 štipka soli
- 20 g krupicového cukru
- 50 g Alsane BIO
- 1 vajce (55 g)
- 90 g sladkého dezertného vína (marsala, môže byť aj portské)
- 1 bielok
- 400 ml repkového oleja na vyprážanie + 100 g stužného tuku Iva a pod.
Na krém bez laktózy:
- balenie mascarpone bez laktózy - vykvapkaného vyšľaháme s 1 balením juhočeského nátierkového bez laktózy vykvapkaného, pridáme 2 pol. lyžice cukor múčka a prišľaháme
- 2 pol. lyžica 100% pasty z pistácií Diana oriešky. Necháme vychladiť
Na krém bez mlieka:
- Vyšľaháme 125 g povoleného Alsanu BIO s 2-3 pol. lyžicami práškového cukru, prišľaháme Vegan cream-cheese od Violife (150 g) izbovej teploty, až sa hmota spojí, prišľaháme 1-2 pol. lyžice kokosového Plantonu (náhradu kyslej smotany) a pastu z pistácií. Hotový jemný krém necháme krátko vychladiť.
Trubičky na kremrole, rozpustená čokoláda na omočenie krajov trubičiek, posekané pistácie
- Vo väčšej mise zmiešame sypké suroviny. Zmes premiešame s kúskami nakrájaného studeného tuku až sa vytvorí drobenka, potom pridáme vajcia a víno. Vypracujeme bochník krehkého kompaktného cesta, ktorý poprášime múkou a zabalíme do potráv. fólia. Vložíme cez noc do chladničky (najmenej na 2 hodiny).
- Do mištičky si oddelíme vaječný bielok a jemne ho našľaháme metličkou. Odpočinuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rozvaľkáme na výšku cca 2-3 mm. Z rozvaľkaného cesta vykrajujeme pohárom s priemerom cca 6-7 cm kolieska (priemer by mal byť menší ako dĺžka kovových trubičiek). Kolieska cesta navinujeme na trubičky a spoj cesta zlepíme pomocou bielka POZOR, aby sa bielok nedostal na trubičku.
- menšom a vyššom kastróliku rozohrejeme olej s tukom na teplotu 160–170 °C (cca stupeň 6). Pripravené trubičky vyprážame po 1-2 kusoch v rozpálenom oleji z každej strany dozlatista, potrvá to asi dve minúty. Použila som na manipuláciu kuchynskú pinzetu a vidličky. Trubičky necháme odkvapkať na obrúskoch a po vychladnutí ich opatrne dávame dole z formičiek.
- Vychladnuté trubičky omočíme v rozpustenej čoko poleve a po zatuhnutí plníme zdobiacou trubičkou krémom, ozdobiť môžeme posekanými pistáciami.
Recept by @bezlepkovamatka
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company