Semienkový zo špaldovej múky, ktorý je skvelý aj na druhý deň po upečení. Má krásne chrumkavú kôrku a keď si ho ešte čerstvý potriete maslom alebo domácou nátierkou, tak je to len bomba! Ale chutiť vám bude aj samotný, o tom žiadna. A do toho ešte tie chrumkavé semienka... ❤
BUDETE POTREBOVAŤ:
NA KVÁSOK
-
300 ml vlažnej vody
-
1/2 kocky droždie (20 g)
-
1 článok trstinového cukru
Zvyšok surovín
-
450 g špaldovej hladkej múky
-
50 g tekvicových semienok
-
50 g chia semienok
-
Hrsť sezamového semienka
-
2 článok trstinového cukru
-
1 článok soli

POSTUP:
- Najprv si zarobíme na kvások. Do vlažnej vody rozdrobíme 1/2 kocky čerstvého droždia, pridáme 3 lyžice špaldovej múky, trstinový cukor a štipku soli. Metličkou premiešame, prikryjeme kvások utierkou a dáme odstáť cca na pol hodinky.
- V mise zmiešame špaldovú múku spoločne so všetkými semienkami (môžete semienka meniť podľa chuti), s trstinovým cukrom a soľou. K suchým surovinám pridáme kvások a najlepšie v robote pri použití nástavca háku spracujeme cesto (necháme v robote spracovávať aspoň 5 minút). Môžete cesto spracovať aj ručne, ale dá to viac práce. Pokiaľ sa vám zdá cesto veľmi lepivé, pridajte múku.
- Cesto ešte finálne prepracujeme rukami do oválneho tvaru.
- Na pečenie použijeme formu na biskupský chlebíček, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Do formy dáme kysnúť nami pripravené cesto alepsoň na 40 minút. Chlieb môžeme navrchu posypať ešte semienkami.
- Rúru predhrejeme na 230 stupňov a vykysnutý chlieb pečieme 30 minút.
- Upečený chlieb necháme vychladnúť. Po vychladnutí môžeme nakrojiť a podávať.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company