Došlo vám pečivo, nechce sa vám do obchodu, ale ani sa vám nechce zaoberať so zdĺhavým pečením. Ideálnym riešením preto sú tieto nekysnuté hrčky, ktoré budete mať hotové počas pol hodinky. Takže si môžete čerstvé domáce pečivo vychutnať na raňajky, desiatu, večeru, jednoducho kedykoľvek. Navyše obsahujú väčší podiel bielkovín, než bežné pečivo z obchodu. Ricottové hrčky sa skvele hodia s nejakou vašou obľúbenou nátierkou alebo len jednoducho s cottage syrom a zeleninou.
BUDETE POTREBOVAŤ:
NA CCA 7 BULÍK:
- 1 balenie ricotty (250 g)
- 1 vajce
- 1 hrnček celozrnné špaldovej hladkej múky
- 1 článok jedlej sódy
- 1/2 čl. soli
- Hrsť slnečnicových semienok
- Hrsť tekvicových semienok
- Bielok na potretie buliek

POSTUP:
- Zmiešame spoločne ricottu s vajíčkom. Všetky ostatné suroviny zmiešame spoločne v jednej mise a pridáme k ricotte s vajíčkom. Rukami alebo v robote pomocou háku vytvoríme hladké nelepivé cesto.
- Cesto vyberieme na pomúčenú plochu a ešte prepracujeme. Cesto si rozdelíme na 7 rovnakých častí (požila som kuchynskú váhu, aby boli všetky bochníky rovnaké, každý bochník som robila po 70 g).
- Z cesta krúživými pohybmi vytvoríme bochníky, ktoré vyskladáme na plech s papierom na pečenie. Bochníčky potrieme bielkom a posypeme semienkami.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
- Ako som už písali vyššie, hrčky odporúčame podávame najlepšie s domácou nátierkou alebo s cottage syrom a zeleninou.
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company