PRAŽSKÉ GULE - DIANA COMPANY & LUKÁŠ POHL - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA PRAŽSKÉ GULE

1. Buflery

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky

Bielky šľaháme do spenenia na strednú rýchlosť, zvýšime rýchlosť na maximum a postupne prisypávame cukor, rýchlosť stiahneme na stredný stupeň a šľaháme do krémova cca 5min.

Pridáme žĺtky a krátko zapracujeme cca 20s

Ručne premiešame s preosiatu múku

Na pergamenové papiere striekame pomocou vrecka s hladkou trubičkou (tvar detskej piškóty)

Pečieme v predhriatej rúre na 170C 12-15 min

2. Čokoládovo - karamelový krém

  • Cukor krupica 125g
  • Maslo 75g
  • Med                         50g
  • Šľahačka 35%. 500g
  • Čokoláda Valrhona 62-70% 225g

Cukor utopíme na karamel, pridáme maslo a necháme maslo prepustiť, prilejeme šľahačku a povaríme do rozpustenia, pridáme med a nalejme horúce na čokoládu, pomocou ponorného mixéra vytvoríme hladkú a lesklú emulziu.

Prikryjeme fóliu a uložíme do chladničky (cez noc)

3. Cukorný rozvar

  • Cukor krupica 150g
  • Voda 150g

Rozvar zvaríme na 112 ° C

4. Karamelová poleva

Čokoládu s maslom rozpustíme na 50 ° C av miske s ľadom schladíme na 32 ° C

Buflery máčame do horúceho cukrového rozvaru vrchnej časti a pokladáme do drvených arašidov.

Vždy dva takto upravené buflery lepíme k sebe čokoládovo – karamelovým krémom a po stuhnutí poťahujeme v karamelovej čokoláde.

4. Arašidové zdobenie

Cukor utopíme vo väčšom hrnci na karamel pridáme orechy a krátko premiešame, rozložíme na pergamenový papier a necháme vychladnúť, v mixéri spoločne s mliečnou čokoládou rozmixujeme na hladkú hmotu.

Uložíme do chladničky v uzavretej nádobe. Po schladení rozkrájame na kúsky a zdobíme.