PISTÁCIOVÉ NANUKY S RUBY ČOKOLÁDOU-DIANA COMPANY & UTYTYNY-DIANA V KUCHYNI

Pistáciové nanuky s rubmi čokoládou a malinami (výborný je aj variant s višňami). Pri ich výrobe sa vám dostane do ruky zmrzlinová poleva od Callebautu. Túto čokoládu nemusíte temperovať, stačí nahriať na 45 ° C a hneď použiť.

BUDETE POTREBOVAŤ:

Malinový gél

Pistáciové praliné

  • 200 g pistácií
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 g fleur del sel

Pistáciová ganache

Poleva

Zdobenie

POSTUP:

  1. Najprv si pripravíme malinový gél. Maliny roztlačíme a dáme do hrnca.
  2. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do malinového pyré pri 40 °C. Všetko varíme tak dlho, pokiaľ teplota nedosiahne 103°C.
  3. Necháme vychladnúť.

Teraz si nachystáme pistáciové praliné:

  1. Pistácie nasypeme na plech s papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou a pečieme v predhriatej rúre na 160 ° C asi 15 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Na panvičke necháme rozpustiť krupicový cukor.
  3. Akonáhle má karamel jantárovú farbu, pridáme štipku fleur de sel a hotový karamel nalejeme na pistácie. Necháme vychladnúť.
  4. Pistácie s karamelom nalámeme na kúsky av stolnom mixéri rozmixujeme na hladkú pastu.
  5. Uskladníme v uzatvárateľnej nádobe.

Teraz si pripravíme pistáciovú ganache:

  1. Smotanu, med a ruby čokoládu rozohrievame po pol minúte v mikrovlnnej rúre. Medzi ohrevmi vždy premiešame.
  2. Ohrievame tak dlho, pokiaľ nám nevznikne hladká a lesklá zmes.
  3. Pridáme pistáciové praliné a premiešame. Dáme na pol hodiny chladiť do chladničky.
  4. Medzitým si vytemperujeme 200 g rubovej čokolády, ktorú následne vytrieme formu na nanuky.
  5. Do plastovej misy si dáme 180 g rubovej čokolády. Zvyšných 20 g dáme zatiaľ bokom.
  6. Väčšiu časť čokolády pomaly rozpúšťame v mikrovlnnej rúre a neustále kontrolujeme jej teplotu pomocou cukrárskeho teplomera.
  7. Teplota musí dosiahnuť 45°C. Potom čo túto teplotu dosiahneme, pridáme 20 g čokolády, dobre rozmiešame a schladíme na 26 °C. Aby sme s čokoládou mohli pracovať, opäť ju ohrejeme na 28 °C.
  8. Pomocou štetca vytrieme vytemperovanou čokoládou formu (lepšie je urobiť niekoľko vrstiev čokolády) a dáme vychladiť na 10 minút do chladničky.
  9. Ganache vyšľaháme a dáme do cukrárskeho vrecka. Formu na nanuky naplníme do polovice.
  10. Do každého nanuku opatrne zasunieme drievko. Uprostred ganache vyhĺbime, pomocou lyžičky, malú jamku.
  11. Do neho striekneme malinový gél a ganache zaplníme zvyšnú časť formy. Pomocou špachtle zahladíme a zbavíme sa prebytočnej náplne.
  12. Dáme chladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Nasleduje temperácia čokolády na polevu:

  1. Tá prebieha rovnako ako temperácia čokolády na vymazanie foriem.
  2. Vytemperovanú čokoládu nalejeme do úzkej vysokej nádoby, aby sa nám nanuky dobre namáčali.
  3. Čokoládu utrieme o okraj nádoby, prebytočnú čokoládu ešte utrieme o pripravený papier na pečenie.
  4. Takto prichystané nanuky dáme na plech vyložený silikónovou fóliou a posypeme lyofilizovanými malinami.
  5. Skladujeme v chladničke.

Recept by @UTYTYNY 

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company