PISTÁCIOVÉ MINI PARIS BREST - DIANA COMPANY & MRS.PALACINKA - DIANA V KUCHYNI

Pistáciové mini paris brests (cca 26 kúskov) 

Odpaľované cesto: 

  • 100 g múky
  • 70 ml mlieka
  • 60 ml vody
  • 50 g masla
  • 135 g vajec (sú cca tri menšie vajíčka)
  • 5 g cukru
  • 2 g soli

Pistáciový krém:

Najprv si z masla, cukru, múky a farbiva vypracujeme cesto na craquelin, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky na 20 minút vychladiť. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrájame kolieska v priemere cca 4 cm, v ktorých vykrojíme uprostred dierku. Dáme na ďalších 20 minút do chladničky. 

Na krém dáme do hrnca ohriať mlieko s vanilkovým extraktom. Vedľa v miske si zatiaľ vymiešame žĺtky s cukrom do svetlej farby a potom pridáme ešte kukuričný škrob a premiešame. Ohriate mlieko nalejeme pramienkom do žĺtkov a pritom rýchlo šľaháme. Vrátime na platňu a miešame pokiaľ krém nemá hustú konzistenciu. Potom odstavíme z platne a vmiešame doň vychladnuté maslo. Krém necháme hodinu chladiť v chladničke a nakoniec už len zašľaháme zmäknuté maslo a pistáciovú pastu.

Na odpaľované cesto dáme do hrnca všetky suroviny okrem múky a vajec a na miernom ohni zahrievame. Keď sa maslo rozpustí, pridáme múku a intenzívne miešame asi 3 minúty. Cesto by sa malo začať prilepovať na dno hrnca. Potom hrniec odstavíme a necháme krátko vychladnúť. Následne začneme zašľahávať vajcia jedno po druhom, až nám vznikne finálne cesto, ktoré dáme do cukrárskeho vrecka s vrúbkovanou špičkou a na plech s papierom na pečenie 

tvoríme krúžky s priemerom cca 4 cm. Na každý položíme vykrojený craquelin a posypeme mandľami. Pečieme v predhriatej rúre na 175 °C najskôr 10 minút a potom znížime rúru na 160 °C a pečieme ďalších 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárame!

Po upečení necháme vychladnúť

a môžeme kompletovať. Krúžky z odpaľovaného cesta rozrežeme, na spodnú časť nanesieme krém, posypeme rozdrobenými lyofilizovanými malinami a položíme hornú časť. Hotovo. 

Recept by @mrs.palacinka

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company