PISTÁCIOVÁ PANNA COTTA S JAHODOVOU OMÁČKOU- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

PANNA COTTA! Dezert, ktorý nadchne všetkých milovníkov šľahačky a pozoor, tiež milovníkov pistácií, pretože táto panna cotta je s príchuťou pistácií! Určite variant s pistáciami skúste, pretože celú panna cottu vynesie ešte na vyšší level a určite si na nej všetci pochutnáte.

 

BUDETE POTREBOVAŤ:

Na cca 6 porcií:

  • 500 ml smotany na šľahanie (min 30% tuku)
  • 2-3 pl kokosového cukru ( záleží, ako veľmi zladíte)
  • 3 plátky želatíny
  • Pár kvapiek vanilkového extraktu
  • 2 pl pistáciového masla
 

NA JAHODOVÚ OMÁČKU:

 

POSTUP:

  1. Plátky želatíny nemočíme do studenej vody a necháme cca 10 minút napučať.
  2. Smotanu nalejeme do kastrólika a osladíme cukrom. Na miernom plameni smotanu začneme zahrievať. Smotana sa nesmie začať variť! Ohrievame dovtedy, kým v nej neudržíme prst. Smotanu počas ohrievania miešame.
  3. Potom smotanu zložíme z platne a metličkou do nej vmiešame pistáciovú pastu. Až je zmes dokonale premiešaná, pridáme pár kvapiek vanilkového extraktu a napučané plátky želatíny. Premiešame.
  4. Smotanu necháme chvíľu stáť, aby sa nám ochladila. Potom ju prelejeme do pohárov a dáme stuhnúť do chladničky cca na 4 hodiny (najlepšie však cez noc).
  5. Jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme povariť na 5-10 minút do kastrólika, kým nepustia šťavu a nezmäknú. Potom ich tyčovým mixérom zmixujeme na omáčku. Môžeme v nej pár kúskov jahôd nechať.
  6. Omáčku nalejeme na stuhnutú panna cottu.
  7. Nakoniec panna cottu dozdobíme podľa chuti (jahody, mäta, pistácie...)

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company