ORECHOVÁ GRANOLA- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Domáce granola, to je niečo tak geniálne!❤ Zmes ovsených vločiek, orechov a semienok s chuťou medu a škorice. No neznie to skvele? Kam sa hrabe všetko kupované müsli, ktoré je väčšinou plné cukrov, presladeného sušeného ovocia, a ktoré vašim pomyselným "zdravým" raňajkám premení na misku plnú prebytočných cukrov.

Táto domáca granola je skvelá vďaka tomu, že presne viete, čo do nej dávate a môžete jej tak vždy prispôsobiť svojej chuti. Granola nie je zložitá na prípravu a máte tak postarané na niekoľko raňajok dopredu. Hodí sa nielen do jogurtov ale aj do kaší, na lievance, do smoothie misiek alebo len tak na zobanie na desiatu. Určite si ju zamilujete aj vy!

 

BUDETE POTREBOVAŤ:

 

POSTUP:

  1. Orechy rozkrájame na menšie kúsky (stačí napoly) a zmiešame spoločne s ovsenými vločkami, slnečnicovými semienkami, kokosovými plátkami a škoricou. Ďalej pridáme med, olivový olej a rukou zmes poriadne premiešame, aby sa nám všetky suroviny v mede av oleji obalili.
  2. Pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie. Granolu na ne rovnomerne rozprestrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.
  3. Granolu pečieme 30 minút. Každých 10 minút granolu premiešame, aby sa nám nespálila. 
  4. Po upečení necháme granol vychladnúť. Uchovávame v uzatvárateľných dózach
  5. Vychladnutú granolu som zmiešala s kakaovými zlomkami (ale nemusí byť).
 

Granola vydrží až mesiac! :)

TIP: Granola je skvelá ešte teplá napríklad s gréckym jogurtom a ovocím. Ale pozor, aby ste jej ešte teplú neprekladali do dóz. Mohla by navlhnúť, preto ju nechajte najskôr úplne vychladnúť.

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company