MEDOVÉ MADLIENKY S GOLD ČOKOLÁDOU- DIANA COMPANY & MARZICAKE- DIANA V KUCHYNI

Medové madlenky s Gold čokoládou


Ak milujete med a vôňu pomaranča, medové madlenky si určite obľúbite. A keď zistíte, že sa jedná o sladkosť, ktorú upečiete nielen rýchlo, ale veľmi jednoducho, stanú sa madlenky u vás doma veľmi pravidelným dezertom. Keď ich autorka receptu upečie, zmizne naozaj veľmi rýchlo. A preto zarába dvojnásobné množstvo cesta. Druhú časť nechá v chladničke do druhého dňa a má repete.

Pomôcky

  • Silikónová forma na madlenky. Sprej na formy na pečenie.

Ingrediencie na madlenky:

Madlenky postup

  1. Maslo rozohrejte a následne nechajte pri izbovej teplote.
  2. Pridajte do neho cukor, vanilínový cukor, med, kôru a šťavu z pomaranča.
  3. Do misy vyklepnite dve celé vajcia a metličkou ich ľahko prešľahajte.
  4. Potom primiešajte maslo s ostatnými ingredienciami.
  5. Nakoniec zapracujte postupne hladkú múku premiešanú s práškom do pečiva.
  6. Dobre spracované cesto prikryte fóliou na dotyk a dajte minimálne na 1,5 hodiny do chladničky.

Pečenie

  1. Formu vystriekajte sprejom.
  2. Odležané cesto preložte do cukrárskeho vrecka.
  3. Formu plňte cestom len do 3/4. Formou dvakrát kliknite a vyrovnajte naplnenie.
  4. Pečte v predhriatej rúre najskôr 5 minút na 190°C a nasledujúcich 5 minút znížte na 150°C.
  5. Po upečení vyberte z formy a nechajte vychladnúť.
  6. Formu starostlivo vymyte a odmastite.

Dokončenie

  1. 80 g čokolády rozhrejte v mikrovlnke na 45 °C. Potom primiešajte zvyšných 20g.
  2. Každú formičku naplňte 1 lyžičkou čokolády.
  3. Než čokoláda zatuhne, vložte do formičky madlonku.
  4. Celú formu s madlenkami preložte na 10 minút do chladničky.
  5. Akonáhle čokoláda zatuhne, madlenky vyberte.

Recept by @marzicake

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company