BUDETE POTREBOVAŤ:
Korpus
- 100g kryštálového cukru
- 120g mandľovej múky x-fine
- 4 bielky
- 2 pl lyžice hladké múky (pre bezlepkovú verziu bez múky)
Krém
- 2 žĺtky
- 1/2 Mandľového pudingu
- 100g kryštálového cukru
- 200g mlieka
- 2 pl lyžice amareta
- 180g masla izbové teploty
- 2 pl lyžice mascarpone
Ganache
- 200g šľahačkovej smotany 33%
- 250g mliečnej čokolády
- Nasekané mandle
POSTUP:
- Bielky vyšľaháme do peny a pridáme cukor. Prešľaháme na tuhý sneh.
- Pridáme mandľovú múku x-fine a dve lyžice múky. Ak chceme bezlepkovú verziu hladkú múku vynecháme.
- Spolu premiešame a vylejeme do 2 kockových ráfikov s priemerom 18cm.
- Pečieme asi 20 až 25 minút na 165 stupňov.
- Žĺtky, polovicu cukru, puding a trošku mlieka premiešame a zvyšok mlieka so zvyškom cukru dáme variť. Po zovretí vylejeme žĺtkovú zmes do mlieka a uvaríme hustý puding.
- Ten ihneď prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
- Vychladnutý puding prešľaháme a pridáme k nemu maslo a amareto.
- Znovu prešľaháme, nakoniec pridáme mascarpone a opäť prešľaháme. Krém navrstvíme na spodný plát a prikryjeme vrchným plátom. Na vrch a boky natrieme. zvyšok krému a polejeme čokoládovú ganache, ktorú si pripravíme tak, že zahrejeme šľahačku a do nej nalámeme čokoládu.
- Spojíme do hustej a lesklej konzistencie.
- Vrch posypeme nasekanými mandľami.
Recept by @ketrin_sladucka
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company