MANDLOVO AMARETOVÝ KOLÁČ- DIANA COMPANY &KETRIN_SLADUCKA- DIANA V KUCHYNI

BUDETE POTREBOVAŤ:

Korpus

Krém

  • 2 žĺtky
  • 1/2 Mandľového pudingu
  • 100g kryštálového cukru
  • 200g mlieka
  • 2 pl lyžice amareta
  • 180g masla izbové teploty
  • 2 pl lyžice mascarpone

Ganache

POSTUP:

  1. Bielky vyšľaháme do peny a pridáme cukor. Prešľaháme na tuhý sneh.
  2. Pridáme mandľovú múku x-fine a dve lyžice múky. Ak chceme bezlepkovú verziu hladkú múku vynecháme.
  3. Spolu premiešame a vylejeme do 2 kockových ráfikov s priemerom 18cm. 
  4. Pečieme asi 20 až 25 minút na 165 stupňov.
  5. Žĺtky, polovicu cukru, puding a trošku mlieka premiešame a zvyšok mlieka so zvyškom cukru dáme variť. Po zovretí vylejeme žĺtkovú zmes do mlieka a uvaríme hustý puding.
  6. Ten ihneď prikryjeme fóliou, aby sa nevytvorila koža a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  7. Vychladnutý puding prešľaháme a pridáme k nemu maslo a amareto.
  8. Znovu prešľaháme, nakoniec pridáme mascarpone a opäť prešľaháme. Krém navrstvíme na spodný plát a prikryjeme vrchným plátom. Na vrch a boky natrieme. zvyšok krému a polejeme čokoládovú ganache, ktorú si pripravíme tak, že zahrejeme šľahačku a do nej nalámeme čokoládu.
  9. Spojíme do hustej a lesklej konzistencie.
  10. Vrch posypeme nasekanými mandľami.

Recept by @ketrin_sladucka

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company