MANDĽOVÁ PANNA COTTA- DIANA COMPANY & XAVIERCARCHENILLA



Pripravili sme si pre vás recept na Mandľovú panna cottu s ostružinami v pohári. Elegancia receptu spočíva v ľahkej a príjemnej štruktúre Panna cotty, ganache, mandlí a sviežosti černíc v želé a šľahačke.

Recept na 4 poháre

Černicové želé
Budete potrebovať:

  • 220 g černicové pyré *
  • 45 g cukru krupica
  • 1 g agar

* Černice môžete použiť čerstvé alebo mrazené. Ak používate zmrazené, nechajte ich najskôr rozmraziť. Potom ich premiešajte a prepasírujte cez sitko.
Postup želé:
1) V hrnci zmiešajte všetky ingrediencie dohromady.
2) Za stáleho miešania priveďte do varu. Stále miešajte a varte na nižšom stupni minútku.
3) Rozmixujte mixérom. Počkajte chvíľku pokiaľ želé trochu nevychladne.
4) Nalejte ho do pohárov naklonených v uhle 15 -20 stupňov (viď foto). Počkajte, kým začne tuhnúť, kým poháre dáte do chladničky.

Mandľová panna cotta
Budete potrebovať:

Postup na panna cottu:
1 Namočte želatínu do studenej vody. Šľahačku, mandľové mlieko, cukor krupicu a mandľovú múku ohrievajte takmer do bodu varu. Hneď ako dosiahne zmes teploty 60 °C, pridajte želatínu. Rozmixujte a nechaj vychladnúť, asi na 30-40 °C. Nalejte do pohárov (do každej približne 130 g). Nechajte stuhnúť aspoň 4 – 6 hodín v chladničke.

Dokončovanie:

Černicová šľahačka
Budete potrebovať:

  • 50 g černicového pyré
  • 50 g mascarpone
  • 120 g šľahačky 40%
  • 15 g cukru múčky


Postup na černicovú šľahačku:
1) Zmiešajte ingrediencie. Všetky musia byť studené. Šľahajte na strednú rýchlosť kým sa všetko nespojí dohromady, a potom šľahajte rýchlo do husta. Preložte ostružinovú šľahačku do menšieho cukrárskeho vrecka. Uzavrite vrecko.

Chantilly (šľahačka s cukrom)

Budete potrebovať:

  • 180 g šľahačky 40%
  • 18 g cukru múčka

Postup na Chantilly:

1) Vyšľahajte 180 g šľahačky 40% s 18 g cukru múčky. Vyšľahanú 40% šľahačku preložte do menšieho vrecka a uzavrite ho. Na oboch cukrárskych vreckách vyrežte stredný otvor a položte ich vedľa seba do väčšieho cukrárskeho vrecka s rezanou špičkou 18 mm.
2) Keď je panna cotta stuhnutá ozdobte ju šľahačkou, čerstvými ostružinami, plátkami mandlí a talianskymi sušienkami Amarettini alebo Cantuccini.


.

Recept by  @xaviercarchenilla

Online kurzy Sweet flow

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company