MAKRONKY - DIANA COMPANY & MÍŠA LANDOVÁ - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA MAKRONKY 

farebnosť a príchuť makrónok si každý môže zvoliť podľa seba my sme robili Makrónky so slaným arašidom (35-40 ks)

MANDĽOVÉ CESTO

  1. Mandľovú múku spoločne s práškovým cukrom krátko premixujte, pridajte polovicu bielkov (55 g) a stierkou utrite do hladkej pasty. V tomto kroku môžete pridať gélovú farbu.
  2. Krupicový cukor dajte do menšej rajnice, zalejte vodou a zvarte na cukrový rozvar o teplote 118 stupňov. Súčasne začnite šľahať druhú polovicu bielkov (55 g) do polotuhého snehu (v tomto kroku sa
    pridáva prášková farba).
  3. Akonáhle rozvar dosiahne požadovanú teplotu, pomaly ho začnite liať za stáleho šľahania na predšľahané bielky. Pokračujte v šľahaní do vychladnutia a spevnenia snehu.
  4. Sneh v dvoch častiach stierkou vmiešajte do mandľovej pasty a miešajte tak dlho, kým vám cesto pomaly nesteká zo stierky.
  5. Hmotou naplňte cukrárske vrecko s hladkou špičkou s priemerom 9 mm a na plechy vyložené papierom na pečenie či podložkou nastriekajte makrónky s priemerom cca. 4 cm.
  6. Plechom buchnite o stôl alebo poklepte rukou zospodu, aby sa cesto zbavilo vzduchových bublín alebo prípadných špičiek.
  7. Makrónky zľahka posypte sekanými arašidmi a nechajte pred pečením zaschnúť. Pečte po jednom plechu v rúre vyhriatej na 140 stupňov (teplovzdušný) zhruba 15 minút, až sú na dotyk pevné a idú dobre odlúpnuť z papiera.
  8. Po vytiahnutí z rúry nechajte makrónky chladnúť na plechu, až po úplnom vychladnutí opatrne zlúpnite z papiera.

ARAŠÍDOVÁ NÁPLŇ

  1. Čokoládu zalejte smotanou, pridajte štipku soli a spoločne rozpustite v mikrovlnke. Premiešajte, pridajte arašidovú pastu a premixujte celú zmes tyčovým mixérom. Nakoniec zapracujte aj maslo.
  2. Krém prelejte do misky, zakryte fóliou (priamo na krém) a dajte na 6-8 hodín odležať do chladu.
  3. Vychladený krém stierkou premiešajte, preložte do vrecka a makrónky naplňte. Do každej makrónky vtlačte do krému 2-3 slané arašidy.
  4. Skladujte v uzavretej dóze v chladničke a nechajte aspoň do druhého dňa rozležať.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company