Jahodová sezóna stále prebieha a malo by sa to využiť! A čo napríklad ľahkou letnou roládou, kde jahodami naozaj nešetríte? V kombinácii s kyslosťou citróna je to dezert číslo jedna v mojom rebríčku.
NA PIŠKOT BUDETE POTREBOVAŤ:
• 4 vajcia
• 150g cukru krupice
• 100g hladké múky
• Kôra z polovice citróna
• Štipka soli
POSTUP:
- Vajcia spoločne s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny.
- Do vajec preosejeme hladkú múku.
- Pridáme citrónovú kôru a jemne vmiešame do peny.
- Cesto vylejeme na vopred vyložený plech papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov cca 15 minút.
- Ešte horúcu roládu preklopíme na utierku a papier na pečenie zlúpneme.
- Utierku aj s roládou zatočíme a necháme vychladnúť.
NA KRÉM SI PRIPRAVTE:
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smotana na šľahanie
• 300g jahôd
• Múčkový cukor
• Šťava z jedného citróna
• 100g pistáciových kúskov
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smotana na šľahanie
• 300g jahôd
• Múčkový cukor
• Šťava z jedného citróna
• 100g pistáciových kúskov
POSTUP:
- Šľahačku si vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Vytlačíme citrónovú šťavu.
- Pokrájané jahody si osladíme práškovým cukrom podľa chuti.
- Vychladnutú roládu si rozmotáme a pomažete tvarohom so šľahačkou. Poukladáme jahody na krém a posypeme drvenými pistáciami.
- Roládu zatočíme a necháme do druhého dňa v chladničke odležať.
