LETNÁ CITRÓNOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI


Jahodová sezóna stále prebieha a malo by sa to využiť! A čo napríklad ľahkou letnou roládou, kde jahodami naozaj nešetríte? V kombinácii s kyslosťou citróna je to dezert číslo jedna v mojom rebríčku.

NA PIŠKOT BUDETE POTREBOVAŤ:
• 4 vajcia
• 150g cukru krupice
• 100g hladké múky
Kôra z polovice citróna
Štipka soli
 
POSTUP:
  1. Vajcia spoločne s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny.
  2. Do vajec preosejeme hladkú múku.
  3. Pridáme citrónovú kôru a jemne vmiešame do peny.
  4. Cesto vylejeme na vopred vyložený plech papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov cca 15 minút.
  5. Ešte horúcu roládu preklopíme na utierku a papier na pečenie zlúpneme.
  6. Utierku aj s roládou zatočíme a necháme vychladnúť.
 
NA KRÉM SI PRIPRAVTE:
• 1 vanička tučného tvarohu
• 1 smotana na šľahanie
• 300g jahôd
• Múčkový cukor
• Šťava z jedného citróna
• 100g pistáciových kúskov
 
POSTUP:
  1. Šľahačku si vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Vytlačíme citrónovú šťavu.
  2. Pokrájané jahody si osladíme práškovým cukrom podľa chuti.
  3. Vychladnutú roládu si rozmotáme a pomažete tvarohom so šľahačkou. Poukladáme jahody na krém a posypeme drvenými pistáciami.
  4. Roládu zatočíme a necháme do druhého dňa v chladničke odležať.
 

Recept by @vojta.fiala_food

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company