KYNUTÉ KOBLIHY S VANILKOVÝM KRÉMOM- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI

Kysnuté šišky s vanilkovým krémom

BUDETE POTREBOVAŤ:


• 220 ml mlieka
• 1/2 kocky droždie
• 1 lyžica cukru
• 25g masla
• 300g hladké múky
• 2 žĺtky
• 2 lyžice rumu
• Štipku soli

POSTUP:

  1. Najskôr si zarobíte kvas. Do vlažného mlieka si rozdrobíte pol kocky droždia a prisypete cukor. Necháte cca 15 minút vzísť kvas.
  2. Do väčšej misky alebo nádoby od kuchynského robota si pripravíte suché ingrediencie. Potom pridáte žĺtky, rum a maslo. Nakoniec prilejete kvas.
  3. Cesto prepracujeme ručne alebo pomocou háku v kuchynskom robote.
  4. Pripravené cesto necháme kysnúť cca pol hodiny na teplom mieste.
  5. Z vykysnutého cesta (2x väčší objem) si ukrajujeme kúsky (75g) ktoré vytvarujeme do guličky. Tie necháme na linke ešte 10 minút kysnúť.
  6. Na rozpálenom rastlinnom oleji vyprážame do zlatistej farby. (Pozor, šišky sa veľmi rýchlo spália!)
  7. Usmažené šišky si necháme vychladnúť.


NA KRÉM BUDETE POTREBOVAŤ:
• 350 ml plnotučného mlieka
• 250g masla
• 1 žĺtok
• 1 balenie pudingu s pravou vanilkou
• 1 vanilkový struk Planifolia Burbon
• 150g cukru múčka

POSTUP:

  1. 1/3 mlieka si rozmiešate pudingový prášok. Rozmiešaný puding pridáte k zvyšnému mlieku a na platni privediete do varu. Ešte pred tým však pridáte jeden rozkrojený vanilkový struk (Tupou stranou noža vyškrabnete semienka a aj s luskom varíte.)
  2. Uvarený puding zakryjete potravinárskou fóliou a necháte vychladnúť do izbovej teploty.
  3. Z vychladnutého pudingu vyberiete struk, ktorý môžete opakovane použiť. Zašľaháte jednu kocku masla izbovej teploty. (Ak sa vám krém zrazí, môžete na ho pár minút dať nad vodný kúpeľ a šľahať.)
  4. Dosladíte cukrom a vychladíte.
  5. Do vychladnutých šišky urobíte otvor a naplneným cukrárskym vreckom vyplníte priestor v šibe.
  6. Naplnenú šišku obalíte v cukre a dozdobíte.

Recept by @vojta.fiala_food

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company