Tekvicové Krémové Rizoto s morskými plodmi - DIANA COMPANY & KETRIN SLADUCKA

 

Tekvicové krémové rizoto s morskými plodmi

Recept:

BUDETE POTREBOVAŤ: 

  • 500 g ryže arborio (alebo inej ryže vhodnej pre talianske rizoto)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 veľká lyžica masla ghí
  • Čerstvý tymián (môžeme vynechať, ak ho nemáte)
  • 2dcl bieleho vína (môžeme vynechať, ak nemáte)
  • 1 l vývaru
  • Hokkaido pyré ( varená menšia tekvica hokkaido a pyré)
  • 2 veľké lyžice mascarpone
  • Maldonská soľ
  • Korenie na paellu (možno vynechať a použiť inú zmes korenia)
  • Citrónová šťava
  • Parmezán
  • 1 ďalšia lyžica masla ghí
  • Morské plody (mrazené)

POSTUP:

  1. Na rozohriatej panvici rozpustite maslo ghí a opražte na ňom nasekaný cesnak a čerstvý tymian.
  2. Ryžu umyte a pridajte ju k cesnaku. Chvíľu povarte a prilejte víno. Keď sa víno odparí, pridajte naberačku vývaru a osoľte.
  3. Vývar sa rýchlo vsiakne do ryže, takže treba stáť a miešať. Takto vždy pridávame vývar, pokiaľ nie je preč. Ryža by v tom čase mala byť aldente av tej chvíli pridáme pyré hokkaido (ktoré máme radi skôr redšie ako hustejšie).
  4. Premiešajte a chvíľu povarte. Pridajte korenie na paellu a premiešajte. (Ak také korenie nemáme, môžeme ho nahradiť červenou paprikou alebo inou zmesou korenia). Potom pridajte zmes masla ghí a následne pridajte mascarpone.
  5. Nakoniec ochuťte parmezánom a citrónovou šťavou.
  6. Na panvici opražte morské plody a tymian na masle, 2-3 minúty naozaj stačí, môžete ich pokvapkať citrónovou šťavou a trochu osoliť.
  7. Pripravené rizoto podávajte.

Recept by @ketrin_sladucka 

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company