Tekvicové krémové rizoto s morskými plodmi
Recept:
BUDETE POTREBOVAŤ:
- 500 g ryže arborio (alebo inej ryže vhodnej pre talianske rizoto)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľká lyžica masla ghí
- Čerstvý tymián (môžeme vynechať, ak ho nemáte)
- 2dcl bieleho vína (môžeme vynechať, ak nemáte)
- 1 l vývaru
- Hokkaido pyré ( varená menšia tekvica hokkaido a pyré)
- 2 veľké lyžice mascarpone
- Maldonská soľ
- Korenie na paellu (možno vynechať a použiť inú zmes korenia)
- Citrónová šťava
- Parmezán
- 1 ďalšia lyžica masla ghí
- Morské plody (mrazené)
POSTUP:
- Na rozohriatej panvici rozpustite maslo ghí a opražte na ňom nasekaný cesnak a čerstvý tymian.
- Ryžu umyte a pridajte ju k cesnaku. Chvíľu povarte a prilejte víno. Keď sa víno odparí, pridajte naberačku vývaru a osoľte.
- Vývar sa rýchlo vsiakne do ryže, takže treba stáť a miešať. Takto vždy pridávame vývar, pokiaľ nie je preč. Ryža by v tom čase mala byť aldente av tej chvíli pridáme pyré hokkaido (ktoré máme radi skôr redšie ako hustejšie).
- Premiešajte a chvíľu povarte. Pridajte korenie na paellu a premiešajte. (Ak také korenie nemáme, môžeme ho nahradiť červenou paprikou alebo inou zmesou korenia). Potom pridajte zmes masla ghí a následne pridajte mascarpone.
- Nakoniec ochuťte parmezánom a citrónovou šťavou.
- Na panvici opražte morské plody a tymian na masle, 2-3 minúty naozaj stačí, môžete ich pokvapkať citrónovou šťavou a trochu osoliť.
- Pripravené rizoto podávajte.
Recept by @ketrin_sladucka
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company