BUDETE POTREBOVAŤ:
- 170g hladké múky
- 3 vajcia
- 135g bielej čokolády
- 65g masla
- 35ml oleje
- 180g krupicového cukru
- 60g trstinového cukru
- Pol lyžice vanilkového extraktu
- Štvrť lyžičky soli
- Pol lyžičky prášku do pečiva
- (Oriešky)
POSTUP:
- Rúru predhrejeme na 180C.
- Malú formu (autorka receptu použila formu s priemerom 18x29cm) si vyložíme papierom na pečenie. V jednej mise zmiešame múku, soľ a prášok do pečiva. V ďalšej mise spolu šľaháme vajcia, cukor, olej a vanilkový extrakt cca 2 minúty (zmes ľahko zosvetlí a zväčší málinko objem).
- V nerezovej forme nahrievame a miešame vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom, kým sa čokoláda nerozpustí a zmes nie je hladká.
- Potom čokoládu izbovej teploty nalejeme do vaječnej zmesi, a iba krátko miešame kým sa zmes nespojí.
- Nakoniec už len pridáme múčnu zmes a opäť premiešame.
- Cesto nalejeme do formy (môžeme posypať orieškami) a pečieme 18-22 minút. Na povrchu sa vytvorí krustička ale cesto zostane vo vnútri vláčne.
- Necháme vychladnúť a nakrájame.
Recept by @mrs.palacinka
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company