BOUNTY CHEESECAKE - DIANA COMPANY & NAVIDLICKUBLÓG - DIANA V KUCHYNI

Bounty cheesecake, to je kokos, čokoláda a zase kokos. Pokojne sa v tomto recepte zaobídete bez kokosového mlieka, v tom prípade ale náplň zjemnite kyslou smotanou.

INGREDIENCIA:
KORUS: (25 cm)

NÁPLŇ:

  • 700 g čerstvého smotanového syra (Philadephia, Goldessa, Palouček...)
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 150 g cukru kryštál
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice hladké múky

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA

 POSTUP:

  1. Dno okrúhle otváracej formy vyložte papierom na pečenie, boky vymažte maslom. Sušienky rozdrvte najemno a zmiešajte s kokosom, kakaom a rozpusteným maslom. Zmes by mala po stlačení v ruke tvoriť hrudky. Potom ju natlačte do formy tak, aby dno bolo rovnomerne pokryté, a dajte 10 minút predpiecť na 180 °C.
  2. Na náplň v mixéri na nízke otáčky vyšľahajte syr s kokosom a cukrom dohladka, opatrne vyšľahajte kokosové mlieko, potom po jednom vajíčka a nakoniec aj múku. Krém nalejte na predpečený korpus.
  3. Rúru zoslabte na 150 °C. Formu dajte na prostrednú mriežku a pod ňou hlbší pekáčik, kam nalejte vriacu vodu. Cheesecake pečte cca 60-70 minút, stred by mal byť stuhnutý a len mierne sa chvieť, keď formou ľahko zahýbete. Potom ho nechajte hodinu odpočívať vo vypnutej rúre a nakoniec cez noc vychlaďte v chladničke. Na vychladený cheesecake nalejte čokoládovú polevu (viď nižšie) a podľa chuti ho ozdobte, napríklad kúsky Bounty tyčinky alebo kokosom.
  4. Na čokoládovú polevu si v rajnici alebo v mikrovlnke ohrejte smotanu takmer k bodu varu, potom do nej nalámte čokoládu a miešajte do rozpustenia. Opäť nechajte ľahko vychladnúť, horúca poleva by mohla stiecť z cheesecaku dole.

Recept by @navidlickublog

Blog www.navidlicku.com

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company